Tuesday, July 23, 2024
Jurnalism corect


Mai multe orașe din țară, sprijinite de Ministerul Dezvoltării pentru termoficare

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2022

Ministerul Dezvoltării a aprobat luni, 17 ianuarie, plata către mai multe primării din țară a  primei tranșe, în valoare de 42 milioane lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile noiembrie și decembrie 2021, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul.

„Sprijinim, prin această măsură, cetățenii și autoritățile locale în plata facturilor pentru încălzire. Încurajez autoritățile locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale, să depună cerere”, a precizat ministrul Cseke Attila, care a subliniat că, la nivel național, 31 de localități sunt eligibile pentru subvenție.

Astfel, pentru luna noiembrie, Arad, Bacău, Oradea, Brașov, Constanța, Giurgiu, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Iași, Ploiești, Sibiu, Timișoara, Tulcea, Bârlad și Focșani vor primi suma totală de 26.434.682,70 lei, iar pentru luna decembrie, va fi alocată suma totală de 15.562.832,46 lei pentru municipiile Oradea, Giurgiu, Timișoara și Focșani.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, a amintit ministrul dezvoltării.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/mai-multe-orase-din-tara-sprijinite-de-ministerul-dezvoltarii-pentru/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 81761 more Info on that Topic: mainnews.ro/mai-multe-orase-din-tara-sprijinite-de-ministerul-dezvoltarii-pentru/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW