Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Mai multe mașini au rămas blocate din cauza ninsorii în Galați

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2024 Etichete: , , ,

Peste noapte, mai multe autoturisme au fost împotmolite în zăpadă în județul Galați, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, inclusiv vânt și ninsori. Drumarii au fost nevoiți să intervină pentru a elibera mașinile și pentru a asigura continuarea călătoriei sau transportarea pasagerilor la adăpost. Printre vehiculele surprinse în zăpadă se aflau și mașini în care se aflau copii.

La scurt timp după miezul nopții, două autoturisme au rămas blocate în localitatea Plesa, fiind necesară intervenția utilajelor de la Drumuri Județene pentru a le ajuta să ajungă la destinație, în localitatea Vinderei. Ulterior, în jurul orei 2:00, patru persoane aflate într-o mașină care rămăsese fără combustibil în localitatea Coasta Lupei, comuna Nicorești (pe DC 72), au fost nevoite să aștepte aproximativ două ore până când au fost preluate de un vehicul al unor cunoșcuți.

Echipa SVSU Brăhășești, sprijinită de echipaje de la Drumuri Județene, a asistat un convoi format din 10 mașini care se deplasau de la Brăhășești către Tecuci, ajutându-le să traverseze zona în jurul orei 4:45. În timpul acestei acțiuni, un autoturism în care se aflau doi adulți și doi copii din Republica Moldova, provenind de la Cheia și având destinația vama Oancea, s-a defectat pe DJ251G și a rămas înzăpezit. Reprezentanții Primăriei din Corni, cu sprijinul celor de la Drumuri Județene, i-au preluat pe cei patru și i-au transportat acasă la primarul comunei Corni.

În jurul orei 7.15 o maşină a derapat pe DN24D şi a rămas în afara carosabilului din cauza viscolului si sulurilor de zăpadă formate. În judeţul Galaţi nu sunt drumuri închise şi momentan se lucrează pe toate sectoarele de drum pentru menţinerea deschisă a căilor rutiere.

foto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW