Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Sondaj INSCOP: Mai mult de un sfert dintre români sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 24 februarie, de Dragobete

By news.ro , in Stirile zilei , at 14 februarie 2024

Mai mult de un sfert dintre români sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 24 februarie, de Dragobete, peste 17% optează pentru 14 februarie, Sfântul Valentin, iar 41,3% nu sărbătoresc aceste zile, conform unui sondaj realizat de INSCOP.

Întrebaţi dacă de obicei sărbătoresc Ziua Îndrăgostiţilor pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, sau pe 24 februarie, de Dragobete, 17.6% dintre cei chestionaţi răspund că sărbătoresc pe 14 februarie, de Sfântul Valen

Votanţii ADU, tinerii sub 30 de ani şi cei inactivi potenţial activi, angajaţii în mediul privat obişnuiesc să sărbătorească pe 14 februarie, de Sfântul Valentin, într-o proporţie mai mare decât restul populaţiei. Obişnuiesc să sărbătorească pe 24 februarie, de Dragobete, în special: persoanele cu vârsta de peste 45 de ani, cei inactivi pasivi, angajaţii la stat.

Votanţii PSD, femeile, persoanele cu vârsta peste 60 de ani, cei inactivi pasivi şi cei care nu utilizează reţelele sociale declară că nu sărbătoresc aceste zile într-o proporţie mai mare decât celelalte categorii de populaţie.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Agenţiei de presă News.ro. Datele au fost culese în perioada 16 – 24 ianuarie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,95 %, la un grad de încredere de 95%.

 

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW