Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Mai este obligatorie măsura izolării la domiciliu a persoanelor care vin din afara României după 1 iunie? Răspunsul Poliției de Frontieră

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 1 iunie 2020 Etichete: , , ,

Poliția de Frontieră anunță românii care vin din străinătate că vor fi plasați în continuare în izolare la domiciliu, chiar dacă în țară au fost luate măsuri de relaxare a restricțiilor de circulație.

„Reamintim că, în conformitate cu art.1, pct. 2 şi 3 din Anexa 2 – Măsurile pentru asigurarea rezilienței comunităților din cadrul Hotărârii de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru toate persoanele care vin în România din străinătate, se instituie măsura carantinării/izolări la locuinţă împreună cu familia/aparţinătorii cu care locuiesc împreună, iar pentru cele care nu au posibilitatea îndeplinirii condiţiilor pentru măsura mai sus menţionată sau solicită acest lucru pentru a nu îşi expune familia, se poate opta pentru măsura carantinei instituţionalizate, în spaţii special destinate puse la dispoziţie de autorităţi.

– Sunt exceptate de la aceste măsuri mai multe categorii de persoane prevăzute

– În această perioadă, formalitățile de frontieră urmează aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundereși efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă,” informează Poliția de Frontieră.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW