Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


MAI, amenzi de zeci de milioane de lei într-o săptămână

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 17 august 2020 Etichete: , ,

MAI a declarat că, în decurs de o săptămână, au fost organizate 31 de operațiuni operative de amploare, efectuând aproape 200 de percheziții la membri unor grupări infracționale. De asemenea, în cadrul luptei cu pandemia de COVID-19 au fost date peste 10.000 de sancțiuni. 

În cadrul activităților de combatere a infracționalității, MAI a arestat preventiv 38 de persoane, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar, dând amenzi în valoare de 25 de milioane de lei.

Au fost organizate 31 de acțiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate aproape 200 de percheziții la membrii unor grupări infracționale. În urma acestor activități, 24 de persoane au fost reținute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar. De asemenea, au fost ridicate, pentru continuarea cercetărilor și stabilirea legalității provenienței și deținerii, 7 arme letale și 30 neletale.
În cadrul activităților structurilor de aplicare a legii, au fost constatate peste 64 de mii de contravenții, valoarea amenzilor aplicate fiind de 25 de milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de peste 790 de mii de lei. Săptămâna trecută au fost prinși în flagrant 906 autori de infracțiuni. În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, în această perioadă, au fost reținute 254 de persoane și arestate peste 130. De asemenea, au fost depistate 109 persoane urmărite național și 8 persoane urmărite internațional”, se arată în comunicatul MAI.

În cadrul unor activități de prevenire și combatere a virusului COVID-19, MAI a anunțat că a dat peste 10.000 de sancțiuni.

Săptămâna trecută au continuat, de asemenea, activitățile pe linia prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 în rândul populației: au fost verificate aproximativ 175 de mii de persoane și 26.000 de operatori economici, aplicându-se peste 10.000 de sancțiuni, inclusiv la cluburile de pe litoral. În continuare facem apel la cetățeni să fie responsabili! Informați-vă din surse sigure, respectați normele sanitare și recomandările autorităților. Cifrele arată cât de periculos este virusul, iar experiența lunilor trecute a dovedit că răspândirea lui a fost împiedicată și datorită responsabilității de care a dat dovadă majoritatea românilor”, a adăugat Purtătorul de Cuvânt al MAI.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW