Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


MAI a semnat contractul pentru achiziția a 12 elicoptere Black Hawk / Reprezentantul Ambasadei SUA: România ia în serios angajamentele făcute în fața cetățenilor săi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

Ministerul Afacerilor Interne a semnat marți, 9 noiembrie, acordul cadru pentru achiziția a 12 elicoptere Black Hawk, produse în Polonia, de la firma americană Sikorsky. Contractul se ridică la o valoare de 269.904.000 euro fără TVA, ce vor fi asigurați prin intermediul unui proiect pe fonduri europene.

Vorbim de elicoptere multi-rol care pot desfășura mai multe categorii de misiuni, de căutare, de salvare, inclusiv maritimă. Vorbim de misiuni de transport multiple victime în stare critică, vorbim de misiuni de transport personal și materiale, inclusiv cargo. Acele elicoptere sunt echipate cu echipament care permite participarea la stingerea incendiilor de pădure”, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), la ceremonia de semnare a acordului cadru de la MAI.

Elicopterele Black Hawk vor fi produse la o fabrică din Polonia, deținută de PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin, din care face parte și firma Sikorsky. Livrarea ar urma să fie realizată la finalul anului 2023.

Elicoptere Black Hawk sunt regăsite în 31 de țări. Peste 3.000 de aparate de zbor din această categorie se folosesc la nivel mondial. Elicopterele Black Hawk produse în fabrica din Polonia sunt livrate în 10 țări și sunt folosite în mare parte de către forțele aeriene”, a explicat directorul general al PZL Mielec.

David Muniz, reprezentantul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a precizat că se bucură că două state membre NATO, România și Polonia, colaborează și își dezvoltă, astfel, relația de parteneri.

România ia în serios angajamentele făcute în fața cetățenilor săi. Aparatul de zbor va sta în standby, pentru ca cetățenii care se înfruntă cu probleme de tipul dezastrelor naturale sau urgențelor medicale să poată să beneficieze de pe urma lui”, a spus David Muniz.

Achiziția celor 12 elicoptere Black Hawk a fost realizată prin intermediul proiectului pe fonduri europene VIZIUNE 2020, derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General al Aviației.

Portofoliul de investiții de fonduri europene e unul consistent, dintre care unele proiecte sunt deja finalizate, în valoare de 160 de milioane de euro, altele au contractele în derulare, în cuantum de 325 de milioane de euro, și altele cu proceduri de achiziție în desfășurare, 70 de milioane de euro”, a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW