Tuesday, July 7, 2020
Jurnalism corect


MAI a demarat o analiză a dosarelor cu persoane dispărute. Prefecţii trebuie să realizeze rapoarte cu vulnerabilităţile existente la nivelul fiecărui judeţ

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 31 iulie 2019 Etichete: ,

Ministrul interimar de Interne susține că va face o analiză a tuturor dosarelor de persoane dispărute începând din anul 1990. Mihai Fifor spune că vrea să vadă cum s-a acționat pentru fiecare situație în parte astfel încât să se poată concluziona unde și cum s-a greșit.

Mihai Fifor a mai declarat că ministerul se confruntă cu o criză de personal mai ales în mediul rural. „La fiecare inspectorat vom analiza dacă sunt vulnerabilități, să le rezolvăm imediat”, a mai adăugat Fifor.
El a făcut referire și la Comisia coordonată de Raed Arafat care va stabili unde sunt vulnerabilitățile în sistem.

„A fost o lecție extrem de amară, cea pe care am trăit-o zilele trecute. Cred că nu s-ar mai putea repetă un astfel de lucru. Fiecare lucrător din Ministerul de Interne este pregătit să facă față acum unor astfel de situații”, a mai spus Mihai Fifor.

MAI a demarat o analiză a vulnerabilităţilor ce ţin de ordinea publică la nivelul fiecărui judeţ

La teleconferința cu prefecții, ministrul de Interne le-a cerut acestora să analizeze principalele riscuri și vulnerabilități existente la nivelul fiecărui județ. Mihai Fifor a mai cerut date despre siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora. Aceste rapoarte urmează să fie finalizate în maxim o săptămână.

„Ministrul interimar al afacerilor interne a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și pe principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ.

A solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora. Aceste rapoarte urmează să fie finalizate în maxim o săptămână.

De asemenea, prefecții au primit dispoziție să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele școlare județene, pentru a se asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar”, transmite MAI.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW