Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Magistrați controversați, propuși de PSD la CCR

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 6 mai 2019 Etichete: , , ,

Doi magistrați controversați au fost propuși de PSD judecători la CCR. Este vorba despre Cristian Deliorga și Gheorghe Stan.

Primul este judecător al Curții de Apel Constanța, fost procuror și vicepreședinte al CSM. Acesta a fost vizat într-un dosar penal al DNA, însă a scăpat de acuzații. Deliorga este considerat a fi un apropiat al Adinei Florea, candidat respins la șefia DNA. Florea este adjunct al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și procurorul care o anchetează pe Codruța Kovesi.

Gheorghe Stan este șeful Adinei Florea și conduce Secția pentru Investigarea Magistraților. Secția a fost înființată ca urmare a dorinței PSD, iar după preluarea conducerii de către Stan  primit puteri sporite.

Imediat după ce a fost numit în funcție, Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub învinuire. De asemenea, Secția a încercat preluarea dosarului Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, de la DNA.

Anterior, Gheorghe Stan a fost adjunct al Inspecției Judiciare.

Cei doi sunt propunerile PSD din partea Senatului și a Camerei Deputaților, după ce mandatul Mayei Teodoroiu și al lui Ștefan Minea au ajuns la final.

Judecător: Un magistrat nu a ajuns pe lista unui partid fără discuții prealabile

Pe de altă parte, sunt magistrați nemulțumiti de nominalizarea celor doi, considerând că reprezintă o apropiere a celor doi de politic.

„Dacă un magistrat ar avea în sala de judecată un pix cu însemnele unui partid, ar fi văzut intrând în sediul unui partid politic sau ar lua masa cu un politician, ar fi mari discuții. Dar dacă un magistrat apare pe lista unui partid, ne facem că nu e nimic, de parcă a ajuns acolo fără discuții prealabile. Or, cât timp despre acele discuții nu există informații publice, înseamnă că ele au avut loc în privat, cu propuneri și negocieri politice, aspecte care exced eticii așteptate de la un magistrat”, a scris judecătorul Cristi Danileț pe Facebook.
Simina Tănăsescu va fi numită pe 9 iunie judecător al CCR din partea Administrației Prezidențiale, în locul lui Petre Lăzăroiu. Anterior, Tănăsescu a fost consilier prezidențial, însă a demisionat după ce a fost acuzată ca intermedia presiuni ale Administrației Prezidențiale la adresa judecătorului Lăzăroiu.

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW