Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


MAE: Victimele incendiului produs la o clădire de locuinţe din Valencia au fost identificate/ Doi români au murit

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 februarie 2024 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat finalizarea de către autoritățile spaniole a procedurii de identificare a victimelor incendiului survenit într-o clădire rezidențială din Valencia. În urma acestui proces, s-a confirmat moartea a doi cetățeni români, care fuseseră anterior raportați ca dispăruți.

”În continuarea informaţiilor cu privire la situaţia cetăţenilor români afectaţi de incendiul produs la data de 22 februarie 2024 la o clădire de locuinţe din Valencia, Regatul Spaniei, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autorităţile spaniole au notificat reprezentanţii Consulatului României la Castellon de la Plana că au finalizat procesul de identificare a victimelor şi au confirmat decesul a doi cetăţeni români care fuseseră iniţial declaraţi dispăruţi. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiei îndoliate”, a transmkis MAE, la solicitarea News.ro.

MAE precizează că familia cetăţenilor români decedaţi a fost notificată de către autorităţile spaniole, conform procedurilor.

De asemenea, MAE precizează că reprezentanții Consulatului României în Castellon de la Plana mențin contactul cu autoritățile spaniole și cu cetățenii români afectați de incendiu care au cerut sprijin consular. Ei monitorizează desfășurarea evenimentelor pentru a oferi asistență sau protecție consulară, în limitele atribuțiilor lor și în conformitate cu legislația spaniolă.

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana: +34964203331, +34964216008, +34964217836, +34964203234, +34964216172, +34964212446; apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie numărul de telefon de permanenţă al oficiului consular al României la Castellon de la Plana: +34677842467.

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde joi seară a izbucnit un puternic incendiu erau de negăsit, conform administratorului clădirii. Este vorba despre o adolescentă de 15-18 ani şi mama ei.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW