Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


MAE: Un român care locuiește în Wuhan a cerut repatrierea

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Un cetățean român stabilit în Wuhan, epicentrul epidemiei cu coronavirus, a cerut autorităților române să fie repatriat.

Ambasada României la Beijing este în contact permanent atât cu cei trei cetățeni români care se află în provincia Hubei, cât și cu reprezentanții misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate în Republica Populară Chineză în vederea gestionării situației menționate. MAE precizează că cetățeanul român care se află în orașul Wuhan și-a exprimat intenția pentru repatriere, iar datele sale au fost deja transmise și înregistrate în evidențele instituțiilor europene și ale partenerilor pentru facilitarea deplasării către România”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

În apropierea orașului Wuhan se mai află încă doi români care nu au cerut însă repatrierea, precizează Ministerul Afacerilor Interne. Totodată, MAE dă asigurări că va veni în sprijinul cetățenilor români aflați în China care vor să se întoarcă acasă.

În ceea ce privește ceilalți doi cetățeni români care se află într-o altă localitate din provincia Hubei, Ambasada României la Beijing menține contactul în permanență cu angajatorul acestora și cu autoritățile chineze pentru identificarea unei modalități optime de repatriere având în vedere restricțiile impuse în zonă. Totodată, MAE este în legătură nemijlocită cu structurile de gestionare a crizelor din cadrul ministerelor de externe ale celorlalte state membre ale Uniunii Europene și cu organismele europene relevante în vederea realizării unui schimb de informații în timp real și a întreprinderii măsurilor necesare în vederea repatrierii cetățenilor români aflați în Republica Populară Chineză”, precizează MAE.

Sursă foto: nytimes.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW