Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


MAE rus, preocupat de problemele fermierilor români: Guvernul român nu a luat nicio măsură clară pentru a proteja interesele agricultorilor săi

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 28 martie 2024 Etichete: , , ,

Fermierii români au devenit subiectul propagandei Moscovei împotriva Ucrainei și a Uniunii Europene. În cadrul briefingului de presă susținut miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a abordat nemulțumirile exprimate de agricultorii români cu privire la produsele provenite din Ucraina și a afirmat că este „deloc surprinzător” faptul că guvernul român nu a întreprins nicio măsură pentru a le proteja interesele, deoarece „preferă să nu contrazică Bruxelles-ul”, care este ferm hotărât să sprijine regimul de la Kiev.

În cadrul briefingului său de presă, Maria Zaharova a inclus pe ordinea de zi tema „furnizării în România de alimente ucrainene care nu respectă standardele UE”.

Deși Moscova adesea critică Uniunea Europeană și valorile acesteia, fiind îngrijorată de apropierea fostelor republici sovietice, precum Moldova, de blocul comunitar, Zaharova este preocupată de produsele ucrainene „care nu îndeplinesc standardele de calitate impuse de Uniunea Europeană”. Prin urmare, a simțit nevoia să abordeze „informațiile periodice apărute în mass-media referitoare la produsele alimentare ucrainene livrate în România” care nu respectă aceste standarde.

„Dorim să precizăm că, datorită poziţiei sale geografice şi a conjuncturii actuale, România a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile cheie pentru tranzitul şi comercializarea produselor agricole din Ucraina. Acest lucru a dus la saturarea pieţei locale cu produse alimentare mai ieftine şi adesea de calitate inferioară”, i-a anunţat Zaharova pe jurnaliştii ruşi.

„În consecinţă, în 2023 şi la începutul anului 2024 a avut loc în România o serie de proteste fără precedent ale agricultorilor, în timpul cărora funcţionarea posturilor vamale a fost blocată în mod repetat cu ajutorul utilajelor agricole. Materiale care expuneau calitatea slabă a cerealelor, porumbului, rapiţei etc. provenind din ţara vecină au fost publicate cu regularitate pe principalele resurse de informare din România. Liderii asociaţiilor locale ale producătorilor agricoli au făcut declaraţii similare cu privire la această problemă”, a detaliat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

„Cu toate acestea, guvernul român nu a luat nicio măsură clară pentru a proteja interesele agricultorilor săi”, susţine Zaharova.

„Acest lucru nu este surprinzător: se ştie de mult timp că actualele autorităţi române preferă să nu contrazică Bruxelles-ul, care este hotărât să ajute regimul de la Kiev în vânzarea produselor ucrainene, şi de fapt acţionează în detrimentul intereselor naţionale”, comentează purtătoarea de cuvânt înainte de a face o predicţie sumbră: „Nu există nicio îndoială că această abordare le va juca mai devreme sau mai târziu o festă crudă”, a încheiat ea, fără a detalia.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW