Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


MAE rus, după expulzarea unui angajat al Ambasadei Federației Ruse la București: Rusia va da un răspuns adecvat

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 24 mai 2024

Moscova va răspunde la expulzarea unui angajat al Ambasadei Federației Ruse la București, a declarat vineri, 24 mai, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit media de stat ruse.

„Rusia va da un răspuns adecvat”, a afirmat Zaharova, citată de RIA Novosti.

Un diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat vineri, 24 mai, persona non grata pe teritoriul României, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE), după ce ar fi primit informații de la un cetățean român anchetat de DIICOT pentru trădare.

Conform DIICOT, Alexandru Piscan ar fi spionat obiective militare românești și NATO și ar fi transmis informațiile strânse către diplomat.

„Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

CITEȘTE ȘI: Cine este românul acuzat de spionaj în favoarea Rusiei. Își anunțase candidatura la Primăria Ploiești

Comentarii