Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


MAE: Românii pot intra în Bosnia şi Herţegovina după prezentarea unui test COVID-19 negativ

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că autorităţile din Bosnia şi Herţegovina au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul acestui stat. Astfel, de joi, 16 iulie, cetăţenilor statelor membre UE, inclusiv cei români, le va fi permisă intrarea în Bosnia şi Herţegovina cu condiţia prezentării unui test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului trecerii frontierei.

„Totodată, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile din Bosnia şi Herţegovina, regimul de tranzit rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul şederii. Astfel, cetăţenii români pot tranzita Bosnia şi Herţegovina numai în scopul revenirii în România/ în statul de reşedinţă, cu condiţia să nu se cazeze / să înnopteze pe teritoriul BiH. Tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croaţia-Bosnia şi Herţegovina-Croaţia)”, mai arată reprezentanţii MAE, într-un comunicat de presă.

De asemenea, au fost ridicate toate restricțiile de circulație pentru transportatorii de mărfuri.

MAE reaminteşte că pentru a intra pe teritoriul Bosniei şi Herţegovina rămâne în vigoare obligativitatea folosirii paşaportului şi nu a cărţii de identitate, ca document de călătorie.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW