Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


MAE: Coridor special pentru românii blocați la granița Austriei cu Ungaria / Aurescu: În jur de 6 000 de cetățeni așteaptă să revină acasă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 17 martie 2020 Etichete: ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că autoritățile ungare au permis cetățenilor români care vin dinspre Austria să tranziteze Ungaria în intervalul 17 martie ora 21.00 – 18 martie ora 5.00 (ora Ungariei). Această măsură este unică, iar cetățenii români au posibilitatea să revină în țară doar în acest interval.

Cetățenii români vor putea reveni astfel acasă. Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a declarat, la Digi24, că în jur de 6.000 de cetățeni români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria și urmează să revină în această noapte acasă.

Autoritățile ungare îi vor redirecționa pe aceștia  către patru puncte de frontieră pentru intrarea în țară, respectiv: Nădlac1, Nădlac 2, Borș și Cenad.

La recomandarea Ministerului Afacerilor Externe, românii care sunt plecați în vestul Europei au decis să vină acasă. Autoritățile de la Budapesta au decis unilateral să-și închidă granițele, însă la insistențele MAE român s-a format un coridor special pentru cetățenii care vor să revină în România.

MAE face apel către cetățenii români să dea dovadă de calm și responsabilitate, să urmeze cu atenție instrucțiunile autorităților ungare și regulile rutiere astfel încât să revină în siguranță în țară.

 

sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW