Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


MAE: Românii blocați în portul Samothraki au plecat de pe insulă, după aproape o săptămână

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 august 2019 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că românii blocați de weekendul trecut în Samothraki au reușit într-un final să părăsească insula. Joi au plecat ultimele familii de români de pe insula grecească.

În cea de-a doua parte a zilei de joi șase români și două mașini înmatriculate în România au fost transportate de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli. Seara târziu, la ora 23:15, nava a readus pe continent 20 de turiști români, împreună cu 8 autovehicule.

Potrivit ministerului Afacerilor Externe, „aproximativ 230 cetățeni români și 53 de autovehicule au fost transferate în cursul zilelor de 14 și 15 august de pe insula Samothraki în portul Alexandroupoli”.

„Autoritățile locale au confirmat că situația de pe insula Samothraki a reintrat în normal și că nu mai sunt cetățeni români care să dorească transferul spre continent.

Totodată, la nivelul misiunii diplomatice și al oficiului consular nu au mai fost recepționate solicitări de asistență consulară.

În acest moment, toți cetățenii români care au solicitat sprijin Ambasadei României la Atena, respectiv Consulatului General al României la Salonic au fost readuși în siguranță pe continent”, transmite MAE.

Atenționare de călătorie pentru Grecia

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, întrucât mai multe zone ale țării sunt vizate de incendii de vegetații.

„MAE reamintește cetățenilor români care se află sau călătoresc în Republica Elenă că au fost emise două atenționări de călătorie pentru Republica Elenă cu privire la existența unui risc ridicat de incendii de vegetație, valabile inclusiv pentru data de 16 august în Insulele Ionice, precum și pentru prognoză meteorologică de vreme nefavorabilă în Macedonia (Chalkidi), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades), care pot fi consultate la: www.mae.ro/node/4    , transmite MAE.

sursa foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW