Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


MAE reziliază un contract de închiriere de 6.500 lire/lună, pentru locuința directoarei Institutului Cultural Român de la Londra

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 noiembrie 2022

Un contract de închiriere în valoare de 6.500 de lire pe lună, încheiat de Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra pentru locuința directoarei instituției, va fi reziliat, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat de presă remis joi, 10 noiembrie. 

Reședința directorului ICR Londra, actrița Catinca Maria Nistor, va fi stabilită în incinta sediului institutului, de la adresa 1st Belgrave Square.

MAE precizează că spațiul de locuit al directorilor institutelor culturale românești din străinătate cuprinde un număr de camere de odihnă stabilit în funcție de numărul de membri ai familiei care îl însoțesc la post pe acesta, o cameră de zi, un spațiu de lucru și un spațiu de reprezentare, primire și protocol, unde titularul spațiului desfășoară activități profesionale.

„Potrivit informărilor trimise de ICR Londra, la momentul preluării postului de către Directorul ICR Londra nu au fost identificate spații disponibile în incinta imobilului de la adresa 1st Belgrave Square care să poată fi utilizate ca spațiu de locuit cu statut de reședință a șefului institutului, ICR Londra a procedat la prospectarea pieței și identificarea unui spațiu care să corespundă criteriilor anterior menționate.

Aprecierea cu privire la oportunitatea, dimensiunea și decența spațiului ales ca reședință aparține în exclusivitate Directorului ICR Londra”, specifică MAE.

Cheltuielile cu chiria erau suportate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW