Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


MAE, precizări despre aglomerația de la vama dintre Bulgaria și Grecia: Timpul de așteptare, aproximativ o oră și jumătate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 iulie 2020 Etichete: , ,

Coada de mașini de la punctul de frontieră dintre Bulgaria și Grecia se întinde în acest moment pe o distanță de trei kilometri, timpul de așteptare pentru a trece vama fiind de aproximativ o oră și 30 de minute, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Conform MAE, blocajele de la vama Kulata – Promachonas din timpul dimineții au fost determinate de decizia autorităților elene de a nu mai permite intrarea pe teritoriul Greciei a cetățenilor sârbi.

“Potrivit informațiilor comunicate de reprezentantul Consulatului General al României la Salonic, aflat la fața locului, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde, la acest moment, pe o lungime de sub 3 kilometri, timpul de așteptare fiind de aproximativ 1 oră și 30 de minute. Accesul autoturismelor se realizează pe patru benzi, fiind operaționale și trei puncte de testare pentru infecția cu COVID-19. Durata procedurilor efective de verificare a documentelor și efectuarea testării este de aproximativ 3-4 minute. Ca și în zilele anterioare, reprezentanți ai CG Salonic sunt prezenți în punctul de trecere a frontierei pentru a se asigura că cetățenii români primesc asistență consulară, dacă este cazul”, conform MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că “autoritățile elene competente pot modifica fără preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”.

Pentru evitarea aglomerației, MAE recomandă ca “cetățenii români să completeze formularul electronic (Passenger Locator Form) disponibil la adresa https://travel.gov.gr, cu cel puțin 48 de ore anterior deplasării, și să obțină în timp util codul de confirmare a înregistrării, care va trebui prezentat la frontier, în format digital sau tipărit”.

sursa foto:adevarul.ro

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 94577 more Information on that Topic: mainnews.ro/mae-precizari-despre-aglomeratia-de-la-vama-dintre-bulgaria-si-grecia-timpul-de-asteptare-aproximativ-o-ora-si-jumatate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW