Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


MAE, precizări despre accidentul rutier din Olanda în care au murit doi români: Angajatorul se va ocupa de repatrierea trupurilor neînsuflețite

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri seară, câteva precizări referitoare la accidentul rutier din Olanda, în urma căruia doi români au murit și alți șapte au fost răniți. Astfel, potrivit MAE, angajatorul muncitorilor sezonieri se va ocupa atât de repatrierea trupurilor neînsuflețite, cât și a românilor care doresc să revină în România.

„Potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile olandeze la solicitarea Ambasadei României la Haga, în autovehiculul implicat în acest accident se aflau nouă cetățeni români. Doi cetățeni români au decedat, patru au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală din zonă, iar ceilalți trei nu au necesitat îngrijiri medicale. MAE precizează că starea de sănătate a persoanelor spitalizate este bună. Totodată, autoritățile olandeze au transmis că membrii de familie ai cetățenilor români decedați au fost informați cu privire la accident, iar angajatorul a menționat că se va ocupa atât de repatrierea trupurilor neînsuflețite, cât și a cetățenilor români care doresc să revină în țară.

MAE menționează că reprezentanții ambasadei sunt în contact cu autoritățile locale și cu cetățenii români răniți, inclusiv în vederea eliberării pentru unul dintre aceștia a unui titlu de călătorie necesar revenirii în țară.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Haga, păstrează legătura cu autoritățile locale competente și cu angajatorul, acordând asistența consulară specifică, inclusiv pentru eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, anunță MAE.

Doi români au murit și alți șapte au fost răniți în urma unui accident produs în Olanda. Microbuzul în care se aflau muncitorii sezonieri s-a izbit de un autoturism condus de o șoferiță.

Potrivit presei locale din Olanda, sezonierii erau în microbuzul care îi ducea la muncă. Conform sursei citate, șoferul microbuzului circula pe un drum cu prioritate atunci când a fost lovit de un autoturism condus de o fata de 23 de ani, care a intrat de pe un drum lateral fără să se asigure.

În urma accidentului au murit doi români, unul de 44 de ani și altul de 25 de ani. Ceilalți șapte români și șoferița au fost duși în stare gravă, la spital.

Accidentul a avut loc pe N240, în apropiere de Medemblik, în nordul Olandei.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW