Wednesday, May 18, 2022
Jurnalism corect


MAE, precizări cu întârziere despre românii din Grecia. Încă trei turiști au fost depistați cu Covid-19

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că încă trei români care se află în Grecia au fost diagnosticați cu coronavirus. Precizările MAE vin la o zi după ce două dintre cazurile de îmbolnăviri au fost confirmate de presa greacă.

Pacienții noi diagnosticați sunt un român care se află în Salonic, un turist român din Corfu și o româncă care se afla în localitatea Nafplio și care acum este internată la Atena.

Precizările MAE

“Cu privire la situația cetățeanului roman aflat în Salonic și care fusese confirmat cu COVID-19, MAE precizează că acesta a fost supus unui nou test, rezultatul retestării fiind pozitiv. Astfel, persoana în cauză va rămâne în carantină pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, un alt cetățean român care locuia cu persoana în cauză a fost testat la rândul său și confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 acesta fiind plasat, de asemenea, în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, în cursul zilei de ieri, 15 iulie a.c., Ambasada României la Atena a fost notificată de către autoritățile elene cu privire la un cetățean român aflat în Insula Corfu și care a fost confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID-19 în urma testului efectuat la intrarea pe teritoriul Republicii Elene. Acesta a fost transferat în unitatea hotelieră în care își va efectua carantina împreună cu un membru al familiei, tot cetățean român.

De asemenea, misiunea diplomatică s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în presa elenă cu privire la situația unui cetățean român aflat în localitatea Nafplio care, în urma unor simptome asimilate infectării cu COVID-19, a solicitat asistență medicală de specialitate. Potrivit informațiilor obținute de ambasadă, cetățeanul român se află în curs de investigații și primește asistența medicală specifică într-o unitate medicală din Atena. Ambasada României la Atena este în contact cu respectiva unitate medicală”, precizează Ministerul de Externe.

sursa foto: Pixabay

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW