Thursday, September 24, 2020
Jurnalism corect


MAE: Peste 4,4 milioane de buletine de vot vor fi trimise secțiilor din diaspora

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe anunță că a început expedierea materialelor necesare alegerilor prezidențiale din străinătate. Astfel, pentru cele 835 de secţii de votare care vor fi înființate MAE va trimite, în turul I, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de ştampile cu menţiunea „VOTAT” şi 3.997.044 de timbre autocolante cu menţiunea „VOTAT”.

De asemenea, vor fi trimise şi celelalte materiale necesare în secțiile de vot: modele de liste electorale suplimentare, de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votării dar și procese-verbale ce trebuie completate în anumite situaţii specifice.

Numărul buletinelor de vot, al ştampilelor şi al timbrelor autocolante necesare desfăşurării procesului electoral din diaspora a fost stabilit ca urmare a estimărilor realizate de misiunile diplomatice, ţinând cont de prezenţa la vot la procesele electorale anterioare dar şi de distribuţia  comunităţilor de români.

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate cât şi harta interactivă a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE.

La alegerile pentru Preşedintele României din noiembrie 2019, votarea în străinătate se desfăşoară timp de trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri între ora locală 12,00 şi ora locală 21,00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7,00 şi ora locală 21,00.

Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23,59.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW