Thursday, September 29, 2022
Jurnalism corect


MAE: Peste 300 de români repatriați din Franța și Regatul Unit

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 19 iunie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, în cursul zilei de joi, au fost repatriați 339 de români din Franța și Regatul Unit care nu și-au mai putut continua șederea în țările în care se aflau. 

Este vorba despre 151 de cetățeni români din Republica Franceză și 188 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 18 iunie, au revenit în țară 151 de cetățeni români din Republica Franceză și 188 cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne”, anunță MAE.

Printre cetățenii români care au revenit în țară din Regatul Unit se află și studenți și persoane sub tratament medical.

Revenirea în țară a fost asigurată cu două curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta București-Paris-București, respectiv București-Londra-București.

Demersurile autorităților române au permis și revenirea unor cetățeni rezidenți în România, respectiv 19 cetățeni francezi, doi cetățeni canadieni, un cetățean tunisian și un cetățean american.

De asemenea, cu aceleași curse aeriene, pe rutele București-Paris, respectiv București-Londra, a fost facilitată și revenirea în țările de cetățenie a unor cetățeni britanici și cetățeni francezi care se aflau pe teritoriul României.

sursa foto: Inquam photos/Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW