Tuesday, February 27, 2024
Jurnalism corect


MAE: Personalul Ambasadei României la Kiev, repatriat cu succes

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 februarie 2022

Ministerul român de Externe a anunțat sâmbătă, 26 februarie, că a încheiat cu succes repatrierea personalului Ambasadei României la Kiev. Oficiile consulare de la Cernăuți și Solotvino încă își desfășoară activitatea în parametrii normali.

Operațiunea de repatriere a personalului Ambasadei României la Kiev a început vineri dimineață și a fost finalizat în cursul zilei de sâmbătă. Totodată, MAE a precizat că personalul Consulatului General de la Odesa a fost adus în țară „la o dată anterioară”.

În consecință, activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată. În egală măsură, activitatea Consulatului General de la Odesa continuă să fie suspendată(…)Totodată, MAE informează că, la acest moment, la oficiile consulare de la Cernăuți și Solotvino activitatea se desfășoară în continuare în parametrii normali, cu tot personalul”, se arată în comunicatul MAE.

Redăm, în totalitate, comunicatul MAE

„În contextul ultimelor evoluții de securitate din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că la data de 26 februarie 2022 s-a încheiat cu succes repatrierea în România a personalului Ambasadei României la Kiev, urmare unui efort inter-instituțional susținut.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu mulțumește în mod deosebit tuturor instituțiilor implicate pentru realizarea operațiunii, precum și autorităților Ucrainei și Republicii Moldova pentru sprijinul oferit. Pe parcursul întregii operațiuni, începute ieri dimineață și finalizate în această dimineață, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a stat permanent în contact cu ambasadorul României la Kiev, Cristian-Leon Țurcanu.

În consecință, activitatea Ambasadei României la Kiev a fost suspendată. În egală măsură, activitatea Consulatului General de la Odesa continuă să fie suspendată, personalul acestui oficiu consular fiind de asemenea repatriat în siguranță la o data anterioară.
MAE precizează că a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular în contextul escaladării situației de securitate din Ucraina, în general, și din Kiev, în mod special.

Totodată, MAE informează că, la acest moment, la oficiile consulare de la Cernăuți și Solotvino activitatea se desfășoară în continuare în parametrii normali, cu tot personalul.

Reprezentanții oficiilor consulare sunt în legătură cu cetățenii români fiind pregătiți să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, în funcție de solicitări. De asemenea, aceștia sunt în contact constant cu reprezentanții comunității românești din Ucraina.

MAE reia solicitarea către toți cetățenii români care se află în Ucraina să-și notifice, de urgență, coordonatele prezenței lor în această țară prin platforma www.econsulat.ro (https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza) sau contactând MAE la numărul de telefon 0040751084537, linie telefonică pentru solicitări de protecție și asistență consulară”

Sursă foto: MAE

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW