Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


MAE organizează 106 consulate itinerante în 19 state, pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor cetățenilor români din străinătate

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 21 februarie 2024 Etichete:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a aprobat Calendarul anual orientativ pentru organizarea consulatelor itinerante (mobile) pentru anul 2024. În urma consultărilor publice cu mediul asociativ românesc din străinătate, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României au propus organizarea a 106 consulate itinerante în 19 state.

Potrivit MAE, Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a aprobat Calendarul anual orientativ pentru organizarea consulatelor itinerante (mobile) pentru anul 2024, document realizat de către Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în urma consultărilor publice derulate cu mediul asociativ românesc din străinătate.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat în considerare sugestiile și propunerile primite de la reprezentanții comunității românești, asociațiilor și organizațiilor românești din străinătate pentru a alcătui Calendarul. Astfel, MAE a dorit să asigure că programul consulatelor itinerante răspunde cât mai eficient nevoilor cetățenilor români din străinătate, în special celor aflate la mare distanță față de sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare permanente.

„În baza procesului de consultare publică derulat până la finalul lunii ianuarie 2024, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României au propus organizarea a 106 consulate itinerante în 19 state, număr care poate crește pe parcursul anului, în funcție de oportunitățile identificate. Calendarul aprobat este disponibil aici: https://www.mae.ro”, transmite MAE.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW