Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


MAE: Opt români, lucrători la o fermă agricolă din regiunea Aquitania din Franţa, testaţi pozitiv cu coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 9 iulie 2020 Etichete: , ,

Opt români care lucrează la o fermă agricolă din departamentul Landes al regiunii Aquitania din Franța au fost infectați cu coronavirus, potrivit Ministerului Afacerilor Externe. Românii se află în Franţa de la începutul lunii iunie, iar testarea lor pentru coronavirus a fost făcută pe 2 iulie. Ei sunt, în prezent, în carantină.

„Reprezentanţii misiunii diplomatice au efectuat demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă Agenţia Regională de Sănătate, preşedintele Departamentului Landes şi Prefectura Landes, pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la identitatea şi starea de sănătate a cetăţenilor români. Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile franceze, cetăţenii români se află pe teritoriul Republicii Franceze de la începutul lunii iunie a.c., iar testarea pentru COVID-19 a fost efectuată la data de 2 iulie, persoanele testate pozitiv fiind, în momentul de faţă, într-un centru de carantină”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă remis, joi, News.ro.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii misiunii diplomatice a României au contactat cetăţenii români, aceştia menţionând că starea lor de sănătate este bună, condiţiile din centrul de izolare sunt optime şi beneficiază de îngrijirea medicală necesară.

„Ambasada României la Paris continuă dialogul cu cetăţenii români, cu angajatorul acestora şi cu autorităţile locale competente, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, potrivit sursei menţionate.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW