Tuesday, July 7, 2020
Jurnalism corect


MAE: O parte din românii de pe insula Samothrakis au plecat spre casă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 august 2019 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe vine cu noi lămuriri în cazul românilor rămași pe insula grecească Samothrakis. În această dimineață, mai mulți turiști care erau blocați pe insulă s-au îmbarcat pe trei bărci, iar o parte din mașinile acestora au fost luate cu un feribot.

O turistă din România care trebuia să plece acasă de sâmbătă spune că au fost trimise trei bărci pentru pasageri, care însă au o capacitate foarte mică. De asemenea, conform acesteia o parte din mașinile turiștilor au fost transportate către continent.

„Bărcile au luat foarte puțini turiști față de cât se așteptau. Noi o să plecam la 1 noaptea”, a spus aceasta pentru mainnews.ro.

MAE transmite că Ambasada României la Atena ține legătura cu cetățenii românii încă rămași pe insulă.

„În urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Atena, autoritățile elene au confirmat că în cursul acestei dimineți au fost reluate cursele tur- retur de pasageri și autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis.

Ambasada României la Atena este în legătură cu cetățenii românii aflați pe insula Samothrakis și continuă demersurile pe lângă autoritățile locale pentru a asigura plecarea în siguranță a tuturor turiștilor de cetățenie română.

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuții cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire și cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autoritățile elene gestionează situația, iar cetățenii români beneficiază de asistență pe insulă.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice de la Atena/ Consulatului General al României la Salonic s-a deplasat în portul Alexandroupolis pentru a acorda asistență consulară, în funcție de necesități”, transmite MAE.

Sute de români sunt blocați, de duminică, pe insula grecească Samothraki. Feriboturile care făceau legătura cu continentul s-au defectat iar, între timp, pe insulă au izbucnit și incendii de vegetație. În total 1500 de turiști așteaptau ca autoritățile să ia măsuri ca ei să poată părăsi insula.

Turiștii au fost nevoiți să doarmă în mașini, pe jos, în corturi sau în puținele locuri de cazare disponibile de pe insulă.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW