Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


MAE, noi detalii despre situația abatorului-focar din Germania: Aproape 1000 de români depistați cu coroanvirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 iunie 2020 Etichete: , , ,

Până în acest moment au fost depistați cu coronavirus 996 din cei 3 969 de cetățeni români care lucrează la abatorul-focar Tonnies din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania.

„În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, conform MAE.

Autoritățile locale au în vedere să suplimenteze centrele de testare, astfel încât toți angajații să fie testați până la data de 3 iulie.

„De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie”, conform sursei citate.

În context, autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020.

Începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf), după ce au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea celor care s-au îmbolnăvit fiind angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

MAE precizează că până la acest moment nu ar fi fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea românilor care lucrează la această companie.

sursa foto: germania-info.ro

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW