Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Ministerul de Externe le recomandă românilor din Thassos să evite zona afectată de incendiu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 august 2022

Ministerul de Externe le recomandă joi, 11 august, românilor care se află în Thassos să evite deplasările în zona de est a insulei, afectată de un puternic incendiu de vegetație, și să informeze Consulatul General al României la Salonic dacă întâmpină dificultăți din cauza incidentului.

Incendiul s-a produs în zona Limenaria, din Insula Thassos, și în prezent afectează estul insulei. Autoritățile elene au evacuat persoanele din zonă, iar pompierii luptă pentru stingerea incendiului, arată MAE.

Totodată, Ministerul arată că nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români.

MAE recomandă cetățenilor români care se află pe Insula Thassos să evite deplasările în zona afectată de incendiu și să informeze de îndată Consulatul General al României la Salonic dacă sunt afectați de efectele acestui incendiu”, au transmis diplomații români.

Ambasada României la Atena și Consultatul General al României la Salonic continuă monitorizarea situației și mențin contactul cu autoritățile locale, dau asigurări oficialii.

Românii afectați de incendiu pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, +30 210 6744544 sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW