Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


MAE le recomandă cetățenilor să părăsească Federația Rusă

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 februarie 2022

Cetățenii români ar trebui să evite călătoriile neesențiale în Federația Rusă, iar cei care se află temporar în această țară să ia în considerare să părăsească teritoriul cât mai curând, prin intermediul zborurilor comerciale încă disponibile, a transmis luni, 28 februarie, Ministerul Afacerilor Externe.  

Recomandările diplomației române survin în contextul în care Federația Rusă a decis închiderea spațiului său aerian pentru toate aeronavele înregistrate în Uniunea Europeană.

„După cum este cunoscut, ca urmare a escaladării conflictului armat din Ucraina, România a decis, la 26 februarie 2022, închiderea spațiului său aerian pentru toate aeronavele înregistrate în Rusia, ulterior măsura fiind adoptată la nivelul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. În aceste condiții, și companiile aeriene europene și-au suspendat zborurile spre și deasupra teritoriului Federației Ruse”, au explicat reprezentanții MAE.

MAE informează că cetățenii români care doresc să părăsească teritoriul Federației Ruse au, în acest moment, rute alternative de deplasare prin intermediul curselor aeriene regulate, cu escală, prin Turcia (Istanbul) și Emiratele Arabe Unite (Dubai) sau pe cale rutieră, cu companii de transport, prin Estonia.

Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care se află pe teritoriul Federației Ruse să își înregistreze neîntârziat prezența prin intermediul platformei www.econsulat.ro, la adresa https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza, disponibilă atât de pe PC sau laptop, cât și de pe telefonul mobil.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Moscova+7 499 143 0427+7 499 143 0350, al Consulatului General al României la Sankt Petersburg: +7812 3126141 și al Consulatului General al României la Rostov pe Don: +7 (863) 283 10 15   apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Moscova: +7 916 017 9882, precum și telefoanele de urgență ale oficiilor consulare la Sankt Petersburg: +7. 965. 777.43.38 și Rostov pe Don: +7 (909) 437 72 22.

Sursa foto: Timesofisrael.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW