Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


MAE îndeamnă cetățenii din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 11 septembrie 2020 Etichete: , ,

MAE recomandă cetățenilor din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare. Până vineri seară, peste 4.000 de români au ales să voteze la distanță.

MAE recomandă cetățenilor din străinătate să opteze pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare, conform Agerpres.

Din păcate, nimeni nu poate, la acest moment, să furnizeze previziuni clare despre cum va evolua pandemia şi ce măsuri urmează să fie adoptate de alte state, uneori cu aplicare imediată. De aceea, luând în considerare riscurile sanitare şi obstacolele practice care decurg din măsurile adoptate de diverse ţări, recomandarea pe care MAE o adresează cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate este să opteze pentru votul prin corespondenţă”, au declarat reprezentanți ai Ministerului de Externe.

Aceștia au explicat că votul prin corespondență este o modalitate sigură, ce nu reprezintă un pericol din punct de vedere sanitar.

Este o modalitate sigură şi simplă şi care permite exercitarea în condiţii de siguranţă sanitară a acestui drept constituţional, în contextul special generat de pandemie”, precizează MAE.

Potrivit votstrainatate.ro, până vineri seară, 4866 de români au decis să opteze pentru votul prin corespondență la alegerile parlamentare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/mae-indeamna-cetatenii-din-strainatate-sa-opteze-pentru-votul-prin-corespondenta-la-alegerile-parlamentare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW