Saturday, May 25, 2024
Jurnalism corect


MAE: În Franţa, se menţin controalele la frontierele interne UE, până la finalul lunii octombrie

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 24 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o notificare privind călătoriile către Franța, unde autoritățile au decis să mențină controalele la frontierele interne ale UE până la sfârșitul lunii octombrie. Această decizie survine în contextul desfășurării Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris și a priorității de securitate.

Conform informațiilor furnizate de MAE, autoritățile franceze au decis să mențină controalele la frontierele interne ale Uniunii Europene în Franța – pe uscat, pe mare și în aer – până la data de 31 octombrie 2024. Aceste verificări se aplică tuturor persoanelor care doresc să călătorească în Franța, indiferent de naționalitate.

”Decizia autorităţilor franceze a fost luată în contextul securitar deosebit din acest stat, impus de apropierea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Paris şi de ridicarea de către autorităţile franceze a planului «Vigipirate» la nivelul cel mai înalt, de «urgenţă atentat terorist», pe întreg teritoriul ţării din luna martie 2024”, explică reprezentanţii MAE.

Pentru cetățenii români care se confruntă cu situații dificile, speciale sau de urgență, MAE a pus la dispoziție următoarele numere de telefon de urgență, în funcție de circumscripția consulară de reședință: Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW