Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


MAE îi atenționează pe români să evite călătoriile în Irak, după asasinarea generalului Qassem Soleimani

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ministerului Afacerilor Externe le recomandă românilor să evite călătoriile „care nu sunt absolut necesare în Irak”, având în vedere conflictul dintre SUA și Orientul Mijlociu, care a dus la uciderea generalului Qassem Soleimani.

Mae avertizează cetățenii români să evite zonele în care au loc mitinguri, manifestații politice sau orice fel de demonstrații.

Totodată, românii sunt sfătuiți să se informeze asupra situației de securitate din regiunile în care urmează să călătorească, să coopereze cu autoritățile locale și să își noteze coordonatele de contact ale celei mai apropiate misiuni diplomatice sau consulare române, disponibile la adresa www.mae.ro/romanian-missions.

Totodată, MAE le recomandă cetăţenilor români să îşi anunţe prezenţa la cea mai apropiată misiune diplomatică sau consulară română, transmiţând coordonatele pentru a putea fi contactaţi în eventualitatea apariţiei unei situaţii de urgenţă.

Context

Generalul Qassem Soleimani, șeful unității paramilitare de elită a Gărzilor Revoluționare Iraniene, a fost ucis într-un atac aerian, lansat de trupele americane asupra convoiului în care Soleimani se afla pe aeroportul Bagdad, potrivit aljazeera.com.

Atacul a fost efectuat la ordinul președintelui Donald Trump.

„Acest atac avea drept scop descurajarea planurilor viitoare de atac iraniene”, a transmis Pentagonul într-un comunicat.

În atac a fost ucis și comandantul miliției irakiene Hashd al-Shaabi, Abu Mahdi al-Muhandis. Aceștia au fost omorâți pe aeroportul din Bagdad, într-un atac cu rachete, la scurt timp după ce au fost acuzați de SUA că au orchestrat manifestațiile din fața Ambasadei SUA din Irak din această săptămână.

„Inamicul american și cel israelian sunt responsabili pentru uciderea mujahidinilor Abu Mahdi al-Muhandis și Qasem Soleimani”, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, care coordonează milițiile susținute de Iran.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW