Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


MAE: Exprimăm sprijinirea totală a deciziilor UE asupra Belarus / Josep Borrell: Cererea privind retragerea ambasadorilor este nefondată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

MAE precizează că presiunile autorităților din Belarus pentru ca ambasadorii din Polonia și Lituania să fie retrași de la Minsk nu vor pune capăt crizei actuale și nici nu vor afecta solidaritatea UE. Josep Borrell, șeful politicii externe a UE, susține că cererea autorităților de la Minsk este nefondată și regretabilă.

MAE susține că va sprijini deciziile UE asupra Belarus.

Presiunile autorităţilor din Belarus ca ministere de externe din unele state membre (Polonia şi Lituania – n.r.) de a-şi retrage ambasadorii nu vor pune capă crizei actuale şi nici nu va afecta solidaritatea UE. Exprimăm sprijinirea totală a deciziilor UE asupra Belarus”, arată un mesaj postat pe pagina de Twitter a MAE.

 

Josep Borrell susține că încercările autorităților din Belarus nu vor slăbi unitatea Uniunii Europene.

Încercările autorităţilor din Belarus de a viza anumite state membre ale UE nu vor reuşi să slăbească unitatea Uniunii. Cererea privind retragerea ambasadorilor Poloniei și Lituaniei de la Minsk și reducerea numărului de diplomați este nefondată, regretabilă și împotriva logicii dialogului”, potrivit unei postări făcute de Josep Borrell, pe Twitter.


 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW