Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAE, despre incidentul de la Ambasada Federației Ruse: Respingem orice atribuire de context sau semnificaţie politică

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2022

Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziţie de miercuri a Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti în urma incidentului care a avut loc în această dimineaţă, relatează News.ro.

Astfel, diplomația română consideră pripite remarcile făcute de reprezentanții misiunii diplomatice ruse în legătură cu acest incident.

„MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificaţie politică acestui incident tragic şi face apel ca Ambasada Federaţiei Ruse să manifeste reţinere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităţilor responsabile. Până la finalizarea anchetei şi comunicarea rezultatelor acesteia de către autorităţile române competente, orice fel de ante-pronunţări reprezintă doar speculaţii nefondate”, arată comunicatul de presă al instituţiei.

MAE evidenţiază că nu a fost afectată integritatea personalului Ambasadei Federaţiei Ruse în România şi a clădirii acesteia.

Totodată, reprezentanții ministerului atrag atenţia că instituţiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază şi protecţie alocat Ambasadei Federaţiei Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecţie a Ambasadei Federaţiei Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin şi intervenţie.

Incident grav în fața Ambasadei Federației Ruse

Bogdan Drăgici, fost președinte al asociației T.A.T.A, a intrat miercuri dimineață cu mașina în gardul Ambasadei Federației Ruse, după care s-a autoincendiat. Marți, 5 aprilie, bărbatul fusese condamnat, în primă instanță, la 15 ani și 4 luni de închisoare într-un dosar în care a fost acuzat că și-a abuzat sexual. Tot în aceeași zi, a publicat pe Facebook un mesaj de solidaritate cu Ucraina.

Nu e clar deocamdată care i-a fost motivația gestului, însă reprezentanții Ambasadei Federației Ruse nu au ratat ocazia de a îl exploata în scopuri propagandistice, punând încă o dată la îndoială masacrul comis de trupele ruse la Bucea, în Ucraina, dovedit de multiple surse independente.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *