Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


MAE, atenționare de călătorie pentru românii care tranzitează China. Alertă la Hong Kong

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministerul Afacerilor Interne a lansat o atenționare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Hong Kong și Macao, China, din cauza virusului mortal care a făcut în doar câteva zile zeci de victime. 

Autoritățile locale au activat planurile de pregătire și răspuns pentru boli infecțioase noi. Duminică,  Hong Kong a activat nivelul de alertă „Urgență”, nivel 3 din 3.

Cinci cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în Hong Kong și alte două în Macao. Autoritățile din zonă au intensificat controalele în toate punctele de trecere a frontierei.

Mai mult, au fost anulate festivitățile de Anul Nou chinezesc și a fost prelungită vacanța școlară până la data de 20 februarie 2020.

De acum, orice persoană care va veni în Hong Kong este obligată să completeze pe proprie răspundere o „declarație de sănătate”

„Completarea acestei declarații cu informații false se pedepsește cu 6 luni de închisoare sau cu o amendă de aproximativ 650 USD (cu echivalent în moneda locală)”, au transmis oficialii chinezi.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Hong Kong: +85225233813 și +85225233817, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Consulatului General al României în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze: +85296137370.

sursa foto: cnbc.co

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW