Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


MAE, atenționare de călătorie pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia. Obligațiile pe care le au turiștii pe perioada concediului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 iulie 2020 Etichete: , ,

De miercuri Grecia și-a deschis oficial granițele pentru turiști. Românii care și-au planificat o călătorie în Republica Elenă trebuie să știe că accesul rutier este permis în perioada 1-15 iulie, doar prin punctul Kulata-Promachonas

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii  obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară”, informează MAE.

De menționat faptul că la graniță autoritățile elene vor face teste de coronavirus aleatorii. Cei care vor fi testați vor fi obligați să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Rămân obligatorii măsurile generale de prevenție respectiv purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor și de distanțare socială. 

Ministerul Afacerilor Externe menționează că „autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs”.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW