Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


MAE, atenționare de călătorie pentru Grecia: Vijelii, precipitații abundente, căderi de grindină

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 24 august 2022

Ministerul Afacerilor Externe a emis miercuri, 24 august, o avertizare de călătorie pentru Grecia, unde Serviciul Național de Meteorologie al Greciei (EMY) a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, care se pot înregistra în perioada 24-27 august 2022. Este vorba despre precipitații abundente, căderi de grindină, vijelii, descărcări electrice.

Fenomenele meteorologice vor putea atinge intensitatea maximă în intervalul 24-25 august 2022, după cum urmează:

„Miercuri, 24 august: pot fi afectate partea continentală a R. Elene (inclusiv zona Halkidiki), respectiv insulele din Marea Egee, insula Evia și insulele Sporade (cu excepția arhipelagului Dodecanez);

Joi, 25 august: în prima parte a zilei se vor putea înregistra precipitații abundente, furtuni puternice și căderi de grindină în estul și în centrul regiunii Macedonia, estul regiunii Sterea, insulele Sporade, insula Evia și cele din nord-estul Mării Egee, aria acestor manifestări cuprinzând ulterior întreaga parte continentală a Greciei și insula Creta;

Vineri, 26 august: se preconizează că fenomenele meteo extreme vor continua în toate zonele mai sus menționate, urmând să slăbească progresiv în intensitate începând cu ziua de sâmbătă, 27 august 2022”, informează ministerul.

Românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale:

  • Ambasadei României la Atena +302106710035
  • Consulatului General al României de la Salonic +302310340088.

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al:

  • misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222
  • Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW