Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


MAE: 41 de cetățeni români, angajați la o companie de prelucrare a cărnii din landul Bavaria, au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe anunță că peste 40 de români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, au fost confirmați cu coronavirus.

„Ne-am autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media din Germania, referitoare la depistarea unor cazuri de infecție cu virusul Covid-19 în rândul mai multor lucrători ai unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria. Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale și compania angajatoare, în regim de urgență, pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv se regăsesc și cetățeni români. Potrivit datelor obținute de către oficiul consular de la autoritățile locale, un cetățean român, depistat pozitiv cu Covid-19, este internat într-o unitate medicală, starea sa de sănătate fiind bună la acest moment. Totodată, MAE menționează că un număr de 41 de cetățeni români care își defășoară activitatea la această companie au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19, majoritatea fiind asimptomatici sau cu simptome ușoare. O parte dintre aceștia au ieșit din autoizolare, ca urmare a finalizării perioadei de 14 zile pentru care a fost dispusă această măsură”, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă.

Potrivit MAE, la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români care își desfășoară activitatea la această companie.

„Menținem legătura atât cu autoritățile locale, cât și cu reprezentanții companiei, fiind pregătiți să acordăm asistența consulară necesară, în limita competențelor legale” arată MAE.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW