Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


MAE: 100 de români, blocați pe aeroportul din Iordania. Zborurile au fost anulate din cauza vremii nefavorabile

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 decembrie 2022 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri, 7 decembrie, că 100 de cetățeni români sunt blocați pe Aeroportul Internațional „Queen Alia” din Amman, Iordania, pe fondul anulării unor zboruri spre România, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Diplomații români din Regatul Haşemit al Iordaniei au întreprins demersuri pe lângă autoritățile iordaniene, pe lângă agenția de turism care a organizat deplasarea și compania aeriană transportatoare din România pentru întoarcerea cetățenilor români în siguranță în țară, anunță MAE.

„Astfel, un reprezentant al Ambasadei României la Amman s-a deplasat la aeroport, imediat după semnalarea situației, pentru a discuta cu cetățenii români afectați și cu reprezentanții aeroportului și ai companiei de transport aerian, pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt respectate drepturile de care beneficiază în astfel de situații și pentru a le acorda asistență consulară”, a transmis MAE printr-un comunicat de presă.

Românii au primit din partea companiei aeriene cazare la hotel până la următoarea cursă disponibilă sau sprijin pentru identificarea unor alte rute de deplasare către țară. Cetățenii români trebuie să comunice reprezentanților firmei de transport decizia luată.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii