Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


„Măcelul” din Piața Constituției, printre cele mai cutremurătoare crime din 2019. Evoluția dosarului: 11 bărbați au fost arestați preventiv

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 24 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

11 bărbați au fost arestați preventiv și alți 4 au fost puși sub control judiciar în dosarul crimei din Piața Constituției. Măcelul produs în noaptea de 29 septembrie 2019, chiar în centrul Capitalei, în fața Palatului parlamentului, este de departe printre cele mai cutremurătoare cazuri de crimă din acest an. 

Cei implicați sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor, încăierare și tulburarea ordinii liniștii publice.

Bărbat omorât în bătaie, în centrul Capitalei

În seara de 29 septembrie 2019, în jurul orei 22.30, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost omorât în bătaie în urma unei altercații care a avut loc în Piața Constituției.

Situația a fost reclamată prin apel la 112. Polițiștii secției 17 de Poliție s-au deplasat la fața locului și l-au găsit pe bărbat întins pe trotuar, în stare de inconștiență și cu mai multe lovituri în zona capului. Tot acolo a fost identificat și un tânăr de 20 de ani care fusese rănit și care a reclamat că a fost bătut de un grup mai mare de indivizi.

Timp de o oră au încercat paramedicii să-l resusciteze pe bărbatul aflat în stare de inconștiență, însă a fost constatat decesul. Trupul bărbatului a fost dus la INML pentru necropsie, unde s-a constatat că decesul a fost cauzat de o hemoragie meningo-cerebrală, provocat de multiplele lovituri din zona capului.

Dosarul, preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că altercația ar fi fost generată de un conflict care a început din 28 septembrie. Două grupări rivale, se pare una din București și cealaltă din Giurgiu, s-au bătut în Piața Constituției în acea duminică neagră. Se pare că ar fi fost vorba despre o reglare de conturi între grupări de proxeneţi care ar fi exploatat sexual aceeaşi femeie, iar confruntarea ar fi pornit din cauza unei datorii mai vechi pe care cele două clanuri o aveau.

Din coroborarea probelor, procurorii au stabilit „că începând cu data de 28.09.2019 cei doi bărbați au avut mai multe discuţii, unul dintre ei reprosându-i celuilalt o pretinsă legătură cu propria lui concubină, solicitându-i în acest sens să se întâlnească, pentru a rezolva problema, solicitare formulată şi de apropiaţi ai săi”.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice cu 11 bărbaţi în stare de arest preventiv şi 4 sub măsura controlului judiciar.

14 suspecți au fost reținuți

În urma cercetărilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a audierii a zeci de persoane, au fost identificați membrii celor două grupuri, fiind solicitate mandate de percheziție domiciliară la locuinţele acestora.

În intervalul 4 octombrie- 18 decembrie, au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv un număr de 14 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

„În contextul unei încăierări ce a avut loc în Piața Constituției din București, l-au agresat pe bărbatul de 37 de ani, cu intenția de suprimare a vieții, aplicându-i mai multe lovituri cu obiecte dure în zona capului, dar și pe întreaga suprafață a corpului, provocându-i victimei leziuni care au determinat decesul acesteia”, se arată într-un comunicat al PTB.

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW