Thursday, December 8, 2022
Jurnalism corect


Lupta internă din USR continuă. Dacian Cioloș îi cere lui Dan Barna să facă un pas în spate

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 4 februarie 2022

Lupta internă din USR continuă vineri, 4 februarie, după ce Dacian Cioloș a explicat motivele pentru care a propus un program prin care susține că ar urma să reconstruiască oferta politică a partidului. Președintele USR a precizat că, deși a evitat să îl critice pe Dan Barna pentru eșecul din campania prezidențială din 2019, acum „e timpul să ne uităm în oglindă” și îi cere acestuia să facă un pas în spate. 

O discuție necesară despre viitorul partidului nostru a luat forma unei lupte interne, ce poate pune în pericol funcționarea noastră, definitivarea procesului de integrare ca urmare a fuziunii USR-PLUS și amenință imaginea publică a partidului. Din acest motiv, doresc să clarific acest moment pe care îl traversăm”, a scris Dacian Cioloș, pe Facebook.

Liderul USR susține că partidul trece printr-o perioadă dificilă și că este nevoie de reconstrucția ofertei politice și a mesajului transmis către alegători.

Proiectul(…)este exact ceea ce am spus de zeci de ori până acum, ce mi-am asumat în campanie pentru președinția partidului: o propunere de reformă și de restructurare(…)Să îl citești în cheia „furatului” puterii este dezonorant pentru cei care vântură asemenea mesaje și jignitor pentru colegii care pot citi și înțelege cu ochii și cu mintea lor”, a explicat fostul premier.

Cioloș a explicat că va organiza dezbateri și va strânge opinii de amendamente din partea tuturor membrilor partidului.

Spaima unora că, dacă deschidem partidul, vor apărea și alți oameni competenți care ar putea să le ia locul nu poate deveni politica oficială a USR(…)Ce e de neacceptat este chemarea partidului la arme sub pretextul că președintele – adică eu – ar dori să distrugă partidul sau să îl dea altcuiva sau să îl controleze din exterior sau alte asemenea năzbâtii”, a precizat Cioloș.

Cioloș îi cere lui Barna să facă un pas în spate

Dacian Cioloș susține că a vorbit cu Dan Barna, înainte de ședința USR de joi seară, și că fostul co-președinte al partidului nu a avut nimic de obiectat în ceea ce privește programul propus de Cioloș.

Consider declarațiile și acțiunile lui Dan (n.r. Barna) o stângăcie, dar și o forțare a ordinii stabilite prin votul membrilor la congresul care a avut loc recent. Utilizarea bazei de date a partidului în scopuri politice personale este un gest descalificant. Și contrar regulilor noastre interne. Înțeleg că este nemulțumit și că se simte în fața unui ultimatum. Îmi pare rău că nu a înțeles semnificația gestului meu”, arată Dacian Cioloș.

Liderul partidului a menționat că i-a propus lui Barna să devină prim-vicepreședinte al USR, dar a refuzat.

Am evitat să îi comentez gafele și stângăciile politice și din campania prezidențială 2019 și ulterioare. Dar a venit momentul să ne uităm serios în oglindă. Ca indivizi și ca organizație. A sta blocat în paradigma că totul e minunat, tot ce s-a făcut e foarte bine și nu schimbăm nimic e distructiv pentru orice organizare umană. A refuza deschiderea, a te teme de „cei din afară” este un semnal de neputință și automulțumire”, a adăugat președintele USR.

Fostul premier îi cere lui Dan Barna să facă un pas în spate și își acorde timpul necesar încât să se reconstruiască din punct de vedere politic.

Regret că am ajuns în această situație și sper că va găsi înțelepciunea de a nu încerca o aventură politică prin care să rupă partidul sau să iasă în public cu alte declarații lipsite de adevăr(…)Repet pentru toți colegii și opinia publică: nu plec nicăieri, sunt aici ca să construiesc și să ajut la coagularea unui partid care să poată oferi României speranță și soluții”, a precizat Dacian Cioloș.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW