Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Lupta împotriva coronavirusului continuă. Johnson & Johnson va începe la jumătatea lunii iulie testele pe oameni pentru un vaccin împotriva noului virus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: ,

Lupta împotriva virusului SARS-CoV-2 continuă. Compania Johnson & Johnson a anunțat că a accelerat inițierea fazei 1/2a, primul studiu clinic uman din cadrul investigării vaccinului pentru coronavirus, Ad26.COV2-S, recombinat.

Conform unui comunicat de presă, se estimează că studiul va începe în a doua parte a lunii iulie, deși inițial a fost planificat pentru septembrie.

”În baza datelor preclinice solide pe care le-am înregistrat până acum, precum şi datorită interacţiunii cu autorităţile de reglementare, am reuşit să accelerăm suplimentar dezvoltarea clinică a investigării vaccinului SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinat. Simultan, continuăm eforturile de întărire a parteneriatelor globale importante, precum şi investiţiile în tehnologiile de producţie a vaccinului şi în capacităţile de fabricaţie. Scopul nostru e să ne asigurăm că putem livra lumii un vaccin şi să protejăm oamenii de pretutindeni în faţa acestei pandemii”, a declarat Paul Stoffels, vicepreședintele Comitetului Executiv şi Preşedinte al Comitetului Ştiinţific Johnson & Johnson.

Studiul randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo al fazei 1/2a va evalua siguranţa, reactogenicitatea (răspunsul la vaccinare) şi imunogenicitatea (răspunsul imun) la vaccinul SARS-CoV-2, Ad26.COV2-S, recombinant, investigat în rândul a 1045 de adulţi sănătoşi cu vârste între 18 şi 55 de ani, precum şi adulţi cu vârste de peste 65 de ani. Studiul va avea loc în SUA şi Belgia.

Compania discută cu Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA pentru a începe faza a 3-a a vaccinului, studiu clinic devansat față de programarea inițială, ca rezultat aşteptat al studiilor din faza 1 şi a aprobarilor instituţiilor de reglementare.

Compania continuă să își crească capacitățile de fabricație și participă la discuții active cu partenerii globali pentru a asigura accesul la nivel mondial. De asemenea, Johnson & Johnson și-a luat angajamentul de a furniza peste un miliard de doze la nivel global pe parcursul anului 2021, cu condiţia ca vaccinul să fie sigur şi eficient.

Eforturile Johnson & Johnson de a accelera dezvoltarea şi producerea unui vaccin SARS-CoV-2 sunt susţinute de o strânsă colaborare între Janssen şi Autoritatea de Cercetare şi Dezvoltare Avansată Biomedicală (BARDA), parte a Biroului Secretarului Adjunct pentru Pregătire şi Răspuns (ASPR) la Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al Statelor Unite.

Inquam Photos / Alexandru Prepel

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW