Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban vrea negocieri cu toate grupurile parlamentare pentru susținerea moțiunii de cenzură

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 2 septembrie 2019 Etichete: , ,

PNL este dispus să preia guvernarea în perioada imediat următoare, a declarat, luni, Ludovic Orban. Liberalii au început să strângă semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură, având garanția celor de la PLUS că vor primi susținere. Orban spune că PNL va depune moțiunea de cenzură numai atunci când va aduna suficiente semanături, astfel încât să fie sigur că va trece în Parlament.

„Aștept să mă întâlnesc cu toți liderii pentru a vedea care sunt condițiile pentru ca aceste grupuri să se asocieze acestei moțiuni de cenzură. Eu nu pun nicio condiție. Obiectivul fundamental pe care îl avem este să punem punct acestei guvernări. Avem o deschidere mare la aceste negocieri. (…) Textul este elaborat de PNL, dar va fi obiectul negocierii cu toate grupurile parlamentare”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a prezentat și proiectele pentru actuala sesiune parlamentară: moțiunea de cenzură, implementarea rezultatelor referendumului, iar în Parlamentul European, susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru a ocupa funcția de procuror șef european.

„În parlament, avem mai multe proiecte:
– abrogarea Ordonanței 114, a prevederilor negative, referitoare la energie, fonduri de pensii, comunicații, dar și în domeniul bancar – toate acestea având efecte negative asupra economiei,
– anularea supraacizei la combustibil,
– anularea supra- impozitării pentru angajații part-time, a impozitului pentru persoane cu dizabilități,
pentru justiție, avem în vedere punerea în acord a legilor justiției cu recomandările Comisiei de la Venetia dar și cu mecanismul MCV,
– abrogarea prevederilor legii recursului compensatoriu prin care peste 20.000 de deținuti au fost eliberați,
– respingerea modificărilor facute de majoritatea PSD la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală”, a declarat Ludovic Orban.

Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW