Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban vrea ca votul pentru învestirea Guvernului să fie pe 30 octombrie

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 24 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Ludovic Orban, premierul desemnat, a trimis conducerii Parlamentului, o scrisoare în care solicită ca votul pentru învestirea noului Guvern să fie miercuri, pe data de 30 octombrie. Potrivit propunerii lui Orban, marți, 29 octombrie ar trebui să aibă loc audierea miniștrilor în Comisiile de specialitate. 

Programul trimis de premierul desemnat conducerii Parlamentului:

 • Luni, 28 octombrie 2019: convocarea ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului
 • Marți: 29 octombrie 2019: programarea audierilor miniștrilor desemnați în ședințele comune ale comisiilor permanente ale celor două camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competență a viitorului ministru
 • Miercuri, 30 octombrie 2019, începând cu ora 10.00: convocarea ședinței comune de plen a Camerelor Parlamentului în vederea acordării votului de încredere Guvernului

În replică, șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, susține că doar o singură zi nu este suficientă pentru audierea celor 15 miniștri. Reamintim că, audierea celor 24 de miniștri ai Guvernului Grindeanu s-a făcut în 6 ore.

„O să discutăm în cadrul grupurilor care este cel mai bun calendar. Trebuie făcut într-o zi în care este cât mai multă lume la Parlament. Nu, nu este suficientă o singură zi pentru audierea miniștrilor”, a spus Marcel Ciolacu.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW