Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban vrea ca alegerile locale să se desfășoare în septembrie sau octombrie

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 mai 2020 Etichete: , ,

Cel mai bun moment pentru desfășurarea alegerilor locale este la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban.

De asemenea, cu privire la alegerile parlamentare, Orban a explicat că nu pot fi mai devreme de 6 decembrie, atunci când expiră mandatele actualilor aleși.

„După evaluările făcute de epidemiologi, cel mai probabil în iulie august vom avea o reducere foarte mare a numărului de cazuri, dacă respectăm regulile și văd că românii sunt serioși. A scăzut numărul de îmbolnăviri sub 200. Pentru a face o campanie, ai nevoie ca nivelul epidemiei să fie foarte scăzut și de o perioadă de timp pentru campanie.

Cel mai bun moment pentru locale ar fi sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Estimarea privind valul al doilea este 15 octombrie – 1 noiembrie. Cam asta este pentru locale.

În ce privește alegerile parlamentare ele trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme, trebuie pus în legătură cu finalul mandatului actualului Parlament. Cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru parlamentare. Trebuie să vedem cât de puternică este epidemia și dacă va permite organizarea unei campanii,” a declarat Ludovic Orban la România TV.

Legislaţia în vigoare prevede că data alegerilor e stabilită de Guvern, însă Parlamentul a adoptat două legi care stabilesc faptul că data alegerilor locale ar urma să fie stabilită de Parlament.

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW