Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Vom asigura finanţare astfel încât să creştem competitivitatea Portului Constanţa

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 septembrie 2020 Etichete: ,

Ludovic Orban susține că Portul Constanța reprezintă un avantaj al României, fiind principala poartă de intrare-ieșire a Europei din zona de sud-est, iar țara noastră ar trebui să-l utilizeze la maximum. Premierul este de părere că foarte multe guverne, în special cele de stânga, au lăsat proiectele de infrastructură pe ultimul plan.

Ludovic Orban amintește că Portul Constanța reprezintă un avantaj pentru România, fiind principala poartă de intrare-ieșire a Europei din zona de sud-est. Premierul promite că Guvernul va finanța proiecte ce pot crește competitivitatea portului.

Vrem, nu vrem, avem un mare avantaj. România are principala poartă de intrare-ieşire a Europei care este Portul Constanţa din arealul sud-estic al Europei. Gândirea noastră trebuie să fie aceea de a utiliza la maximum în beneficiul României acest avantaj strategic pe care îl avem. Un port cu parametri foarte buni, un port în care este acumulată o experienţă, un port care este istoric şi un port care poate să beneficieze de o dezvoltare spectaculoasă. Sigur că pentru acest lucru sunt necesare investiţii în infrastructura portuară, în infrastructura de transport din interiorul portului şi infrastructura care să asigure conectivitatea şi mai ales să reducă timpii de aşteptare pentru toţi transportatorii, atât pe feroviar, cât şi pe rutier. Investiţii, de asemenea, în infrastructura portului, cum a fost terminalul de barje şi o serie de alte investiţii pe care noi le vom susţine, vom asigura finanţare astfel încât să creştem competitivitatea portului Constanţa”, a declarat Ludovic Orban, joi, la Constanța.

Acesta a mai adăugat că, până acum, multe guverne, în special cele de stânga, au lăsat proiectele de infrastructură, fundamentale în dezvoltarea economică a României, pe ultimul plan.

Aici, din păcate, foarte multe guverne, mai ales guvernele de stânga, au lăsat infrastructura de transport şi aceste proiecte fundamentale pentru dezvoltarea economică a României pe ultimul plan, le-au tratat ca pe o Cenuşăreasă a politicilor economice ale României. Pentru noi investiţiile în infrastructura de transport, în primul rând în finalizarea infrastructurii de transport care să permită valorificarea Portului Constanţa, a poziţiei geo-strategice a României reprezintă prioritate zero”, a afirmat Premierul României.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW