Sunday, January 16, 2022
Jurnalism corect


Ludovic Orban, un nou atac la adresa CCR: A crescut numărul de infectări pentru că o instituţie controlată de PSD a luat decizia să lase douăzeci şi ceva de zile Guvernul fără niciun fel de instrument legal

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 septembrie 2020 Etichete: , ,

Premier Ludovic Orban a lansat sâmbătă un nou atac la adresa Curții Constituționale, acuzând că deciziile luate de această instituție au dus la creșterea numărului infectărilor cu noul coronavirus.

Totodată, prim-ministrul a acuzat Partidul Social Democrat că a tergiversat în Parlament adoptarea legii carantinei.

„Faptul că a crescut numărul de infectări – o spun clar şi datele statistice arată de ce a crescut numărul de infectări – pentru că o instituţie controlată de PSD, Curtea Constituţională, a luat decizia să lase douăzeci şi ceva de zile Guvernul fără niciun fel de instrument legal pentru a putea opri răspândirea virusului. Şi între momentul deciziei Curţii Constituţionale şi momentul în care a catadicsit majoritatea PSD-istă din Parlament să adopte legea şi să ne dea instrumente, numărul de cazuri a crescut de la sub 400 în săptămâna anterioară până la peste 1200 de cazuri”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă după-amiază, la Sighetu Marmaţiei, unde a participat la lansarea candidaţilor filialei locale a partidului pentru alegerile locale programate pentru 27 septembrie, citat de News.ro.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a adăugat că se constată o stopare a creşterii numărului de îmbolnăviri  şi chiar o uşoară tendinţă de scădere a acestora, fapt datorat măsurilor luate de către autorităţi.

„Faptul că am reuşit să oprim creşterea, care de regulă este o creştere în progresie geometrică, faptul că de cinci săptămâni reuşim să nu crească numărul de cazuri – dimpotrivă, există săptămâna asta o tendinţă de reducere a numărului de cazuri se datorează faptului că am luat măsuri bune. Vom lua, în continuare măsuri bune”, a mai spus Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW