Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Toți cei care vor veni de duminică în țară nu își vor petrece Paștele în condiții normale

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 4 aprilie 2020 Etichete: ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la sediul MAI, că românii care vor veni în țară, începând de duminică, „nu își vor petrece Paștele în condiții normale”.

„Toți cei care vor veni începând de mâine nu își vor petrece Paștele în condiții normale, vor fi obligați să stea în carantină. Numărul țărilor care au trecut pe roșu, adică cele care au depășit 10.000 de cazuri, s-a mărit semnificativ. Aproape toate țările din care vin români, unde muncesc și trăiesc sunt din zona roșie. Decizia clară e de a-i caza în spațiile de carantină instituționalizată” a declarat Ludovic Orban.

În legătură cu situația de la Țăndărei, unde s-a născut un focar de coronavirus, premierul a declarat că sunt localități unde este greu să le explice oamenilor să respecte condițiile de izolare.

„Cine nu respectă izolarea este introdus în carantină pe costuri proprii. Cine nu respectă carantina i se va face dosar penal și i se suplimentează cu 14 zile carantina. Am avut puține cazuri din acestea”, a afirmat premierul.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW