Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban susține sancționarea votului dublu în Parlament: Este o viciere a mandatului de reprezentare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 martie 2021

Președintele Camerei Deputaților susține proiectul inițiat de USR-PLUS, prin care votul multiplu dat în Parlament ar urma să fie sancționat cu peste 80% din indemnizația pe o lună.

Cu siguranță. Mi se pare chiar că vizează un pic şi domeniul penal să votezi pentru altcineva. Conform Constituţiei, fiecare parlamentar este un reprezentant al cetăţenilor care i-au încredinţat votul şi trebuie să-şi exprime voturile în Parlament. Dacă altcineva votează în locul lui, nu este corect. Este o viciere a mandatului de reprezentare”, a declarat președintele Camerei Deputaților, întrebat dacă susține proiectul USR-PLUS.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Proiect USR-PLUS: Parlamentarii care vor vota dublu vor pierde peste 80% din indemnizația pe o lună

Ludovic Orban a precizat că proiectul ar urma să intre în dezbaterea plenului camerelor reunite, după ce va fi finalizat raportul elaborat de comisia de statut.

Nu a fost printre punctele care au fost prezentate la reuniunea Birourilor permanente de săptămâna trecută. Este un proiect de lege de modificare a legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor care trebuie să treacă prin comisia de statut şi, după ce se finalizează raportul, va intra în dezbaterea plenului camerelor reunite”, a adăugat Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW