Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban susține că Guvernul Dăncilă a fost dat jos pentru ca România să aibă comisar UE din partea PPE/ Reacția social-democraților

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 23 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a participat joi la Summitul PPE organizat în Croația. Liberalul a susținut un discurs în care a spus că Guvernul Dăncilă a fost schimbat cu unul de dreaptă pentru ca România să poată oferi un comisar european de la PPE, respectiv Adina Vălean.

„Cetățenii europeni au votat pentru popularii europeni și au oferit o victorie în alegeri pentru PPE la nivel european. Am obținut majoritatea în Parlamentul European. Socialiștii au sperat că vor pune președintele Comisiei chiar dacă nu au câștigat alegerile, însă în cele din urmă PPE a reușit să își impună președintele. Totuși, când am numărat comisarii, am descoperit o situație injustă. PPE nu avea majoritate în Comisia Europeană. Socialiștii aveau 10 comisari și popularii europeni aveau 9 comisari. Am decis în România să nu acceptăm această situație injustă, pentru că cetățenii au vrut să ofere majoritatea popularilor europeni. Așadar, am schimbat guvernul socialist cu unul popular european și am numit un comisar PPE din partea României, pe Adina Vălean”, le-a transmis Ludovic Orban liderilor PPE.

Dăncilă: PNL și Klaus Iohannis fac jocurile politice ale altora

Social-democrați au criticat dur discursul lui Ludovic Orban. Viorica Dăncilă a spus despre liberali că sunt duplicitari și periculoși.

„Dragii mei, vă rog să distribuiţi acest video! Să vadă cât mai mulţi români care sunt adevăratele intenţii şi mize ale lui Klaus Iohannis! Pentru că sunt foarte mulţi cei care s-au întrebat care a fost adevăratul motiv din spatele moţiunii de cenzură, care a aruncat România în criză şi haos şi care a dus la o explozie a cursului euro la un maxim istoric! Vă rog să ascultaţi declaraţia lui Ludovic Orban de la Zagreb (unde şi domnul Iohannis a fost prezent!) în care le spune popularilor europeni că au dat jos Guvernul PSD pentru a putea propune ei un comisar din partea PPE, pentru ca popularii europeni să aibă majoritatea în noua Comisie!”, a scris Viorica Dăncilă, sâmbătă, pe Facebook.

Liderul social-democrat a mai precizat că PNL fac jocurile politice ale altora, însă încearcă să acopere aceste „manegre” acuzând Partidul Social Democrat de „fake news”.

„Ei fac jocurile politice ale altora şi încearcă să acopere în presă aceste manevre ţipând la noi “fake news”! Iată adevăratul fake din politica românească: Klaus Iohannis şi PNL! Duplicitari, ipocriţi şi periculoşi aceşti întruchipaţi salvatori ai neamului!”, conchide Viorica Dăncilă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 23979 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-sustine-ca-guvernul-dancila-a-fost-dat-jos/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 53592 additional Information to that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-sustine-ca-guvernul-dancila-a-fost-dat-jos/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *