Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Sunt încrezător că Guvernul va trece. Ne așteptăm la un boicot al PSD

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 19 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că lista de miniștri, precum și programul de guvernare vor fi prezentate la finalul termenului constituțional. Liderul PNL susține că Guvernul va trece și că formațiunea și-a asumat răspunderea guvernării.

„În ceea ce mă privește pe mine eu sunt încrezător ca Guvernul va trece.Noi suntem în faza in care ne-am asumat răspunderea guvernării, PNL este singurul partid care a prezentat candidat de prim-ministru și am fost desemnat să formez Guvernul. Suntem în procedura de formare a Guvernului, de realizare a programului de Guvernare, care va fi prezentat la finalul termenului constituțional și suntem, în mod evident, în faza de discuții cu partenerii noștri care au contribuit la victoria moțiunii de cenzură pentru a menține această unitate în învestirea unui Guvern de care este absolută nevoie în această perioadă în România”, a declarat Ludovic Orban, sâmbătă, după ședința de campanie la care a participat și Klaus Iohannis, la sediul central PNL.

Orban: Ne așteptăm la un boicot al PSD

Liberalul a menționat că urmează o nouă rundă de consultări cu partidele care au votat moțiunea de cenzură și că se așteaptă la un „boicot” al PSD având ca obiectiv menținerea Guvernului PSD la Palatul Victoria.

„Luni și marți sunt consultări cu societatea civilă și cu instituții importante în arhitectura statului român, iar după aceea, miercuri și dacă este necesar, și joi, vom avea discuțiile din runda a doua de negocieri. Ne așteptăm la un boicot al PSD și vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot rușinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menține în mod nelegitim rămășițele unui Guvern demis prin moțiune de cenzură”,a mai precizat Ludovic Orban.

La sediul central al PNL din Aleea Modrogan a avut loc, sâmbătă, o ședință de campanie la care a participat și Klaus Iohannis.

„Sunt foarte mulţumit de cum decurg lucrurile şi am venit la o şedinţă de campanie la PNL”, a declarat Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale din acest an, la intrarea în sediul central al Partidului Naţional Liberal.

Inquam Photos/George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW